Παραδοσιακή μαγεριά

 

Υλικά:

  • 100 γραμ. νισεστές ή κόρν φλάουρ
  • 3 κούπες νερό
  • 2 κούπες μέλι
  • λίγη κανέλα
  • χοντροκομμένα καρύδια

Εκτέλεση:

  • Θα βάλετε σε μια κατσαρόλα το νισεστέ ή το κόρν φλάουρ, το νερό και το μέλι και θα ανακατέψετε καλά ώσπου να ομογενοποιηθούν τα υλικά όσο πιο πολύ γίνεται.
  • Τοποθετήστε την κατσαρόλα στη φωτιά (όχι πολύ δυνατή), ανακατεύοντας συνεχώς και όταν το μείγμα αρχίσει να βράζει για τα καλά, αφήστε το για 3-4 λεπτά ακόμη, και γίνει μια παχύρευστη κρέμα, το κατεβάζετε και το μοιράζετε σε 3-4 πιάτα.
  • Πασπαλίστε με κανέλα και ρίξτε μπόλικα χοντροκομμένα καρύδια.

Όταν κρυώσει (φυσικά έξω από το ψυγείο), κόψτε την σε κομμάτια.
Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε στο ανακάτεμα λίγες σταγόνες ούζο ή ανθόνερο. Δίνει ωραία ανάλαφρη μυρωδιά και γεύση.

Καλή επιτυχία!!!!