Bavette με γαρίδες, φέτα και μέλι

 

Υλικά (για 2 άτομα):

  • 8 γαρίδες Νο.1 ολόκληρες
  • 12 κυβάκια τυρί φέτα
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι
  • μισό πακέτο μπαβέτε (bavette)
  • 300 γραμ. κρέμα γάλακτος
  • 3 κουτ. σούπας μέλι
  • λίγο λευκό κρασί
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Καθαρίζουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε μόνο με την ουρά.
  • Παίρνουμε τα κεφάλια και τα σπάμε μέσα σε μια κατσαρόλα, βάζουμε νερό και λίγο λευκό κρασί και τα αφήνουμε να βράσουν. Αφού βράσουν, τα σουρώνουμε και κρατάμε το ζωμό.
  • Σοτάρουμε τις γαρίδες σε τηγάνι με φρέσκο κρεμμύδι τις σβήνουμε με λευκό κρασί. Προσθέτουμε λίγο ζωμό και τα αφήνουμε λίγο να σοταριστούν όλα μαζί.
  • Έχουμε βράσει τα μπαβέτε σε νερό με λίγο λάδι, τον υπόλοιπο ζωμό, αλάτι και πιπέρι.
  • Προσθέτουμε στο τηγάνι κρέμα γάλακτος και μέλι. Ρίχνουμε τα μπαβέτε, τα γυρνάμε όλα μαζί και στο τέλος ρίχνουμε μερικά κυβάκια τυρί φέτα. Τα γυρνάμε μόνο μια φορά ακόμα και σερβίρουμε.