Bavette με γαρίδες, φέτα και μέλι
Υλικά (για 2 άτομα):
- 8 γαρίδες Νο.1 ολόκληρες
- 12 κυβάκια τυρί φέτα
- 1 φρέσκο κρεμμύδι
- μισό πακέτο μπαβέτε (bavette)
- 300 γραμ. κρέμα γάλακτος
- 3 κουτ. σούπας μέλι
- λίγο λευκό κρασί
- λίγο ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε μόνο με την ουρά.
- Παίρνουμε τα κεφάλια και τα σπάμε μέσα σε μια κατσαρόλα, βάζουμε νερό και λίγο λευκό κρασί και τα αφήνουμε να βράσουν. Αφού βράσουν, τα σουρώνουμε και κρατάμε το ζωμό.
- Σοτάρουμε τις γαρίδες σε τηγάνι με φρέσκο κρεμμύδι τις σβήνουμε με λευκό κρασί. Προσθέτουμε λίγο ζωμό και τα αφήνουμε λίγο να σοταριστούν όλα μαζί.
- Έχουμε βράσει τα μπαβέτε σε νερό με λίγο λάδι, τον υπόλοιπο ζωμό, αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι κρέμα γάλακτος και μέλι. Ρίχνουμε τα μπαβέτε, τα γυρνάμε όλα μαζί και στο τέλος ρίχνουμε μερικά κυβάκια τυρί φέτα. Τα γυρνάμε μόνο μια φορά ακόμα και σερβίρουμε.