Tυρόπιτα με μέλι

 

Υλικά:

  • φύλλο για πίτα (το λεπτό)
  • 250 γρ. λεπτό κομμάτι μανούρι (ή ένα λεπτό κομμάτι φέτα σκληρή και πικάντικη)
  • 4 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 2 χούφτες σουσάμι

Εκτέλεση:

  • Αλείφουμε το τυρί με το μέλι και πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι.
  • Το ρίχνουμε σε καυτό λάδι για μισό λεπτό περίπου...(προσέχουμε όμως να μην διαλυθεί).
  • Το βγάζουμε με τρυπητό, το στραγγίζουμε και το τοποθετούμε πάνω στο φύλλο.
  • Τυλίγουμε το τυρί με το φύλλο έτσι ώστε να πάρει σχήμα φακέλου.
  • Κατόπιν, το ρίχνουμε σε καυτό λάδι και το αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να ροδοκοκκινίσει η πίτα.
  • Μετά τη βγάζουμε με σπάτουλα από το τηγάνι, τη στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και εν συνεχεία την αλείφουμε με το υπόλοιπο μέλι.
  • Στο τέλος πασπαλίζουμε την πίτα με μπόλικο σουσάμι.