Tυρόπιτα με μέλι
Υλικά:
- φύλλο για πίτα (το λεπτό)
- 250 γρ. λεπτό κομμάτι μανούρι (ή ένα λεπτό κομμάτι φέτα σκληρή και πικάντικη)
- 4 κουταλιές της σούπας μέλι
- 2 χούφτες σουσάμι
Εκτέλεση:
- Αλείφουμε το τυρί με το μέλι και πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι.
- Το ρίχνουμε σε καυτό λάδι για μισό λεπτό περίπου...(προσέχουμε όμως να μην διαλυθεί).
- Το βγάζουμε με τρυπητό, το στραγγίζουμε και το τοποθετούμε πάνω στο φύλλο.
- Τυλίγουμε το τυρί με το φύλλο έτσι ώστε να πάρει σχήμα φακέλου.
- Κατόπιν, το ρίχνουμε σε καυτό λάδι και το αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να ροδοκοκκινίσει η πίτα.
- Μετά τη βγάζουμε με σπάτουλα από το τηγάνι, τη στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και εν συνεχεία την αλείφουμε με το υπόλοιπο μέλι.
- Στο τέλος πασπαλίζουμε την πίτα με μπόλικο σουσάμι.